• Skoleskak

Skoleskak på Peterskolen

De senere år har skoleskak været et stort hit på Peterskolen med omkring 50 børn fordelt i to grupper.

I år er der skoleskak for 1.-3. kl. torsdag i 5. time - og for 4.-7. er det fredag i 6. time fra 13.15 til vi er færdige. Så alt efter, hvor lange og dybe skakspil man er i gang med, kan det være 6. time og et godt stykke ind i 7. Især de, som ikke er afhængige af busser, vil nok tage det roligt, og spille færdigt også selvom det meste af 7. lektion måtte gå. Med andre ord: sluttidspunktet for de store er flexibelt.

Første gang for 1.-3. kl. er 21. september kl. 12.20 til 13.05

Opstart for 4.-7. kl. er dagen efter, fredag den 22. september

• Første torsdag i november er der altid BM for alle skoleskakspillere på Bornholm. Det foregår fra kl.9-14 på Biblioteket.

• Første lørdag efter vinterferien er der BM i holdskak for alle, som gerne vil være med.

Ingen af arrangementerne er elitære. Det er for alle, som kan li´at spille skak.

Efter begge turneringer på Bornholm er der DM for de bedste spillere, som kvalificerer sig. Der plejer Peter at rejse med børnene, og gerne have en forælder eller to med.

DM individuelt er sidste weekend i november, og hold-DM ligger oftest i april.

I skoleskakklubben bruger vi mest tid på at spille skak med hinanden. Vi giver også børnene nogle små dryp hver gang, som skal stimulere deres udvikling. Det bliver sådan, at Helene vil tage sig lidt ekstra af 1. kl., især i de første måneder, indtil de har lært det grundlæggende. Når man er klar til det bliver man sluset sammen med 2.-3. kl. som også har skak på det tidspunkt.

Skoleskak stormer frem i disse år - og det har fået rigtig meget vind i sejlene bl.a. pga. at en del forskning viser, at det er meget gavnligt for børns udvikling at spille skak. Det er rendyrket koncentrationstræning og hjernegymnastik - samtidig er det er en social ting - noget vi gør sammen. Man lærer at tabe og vinde og have det godt eller bedre med begge dele.
    Det har også vist sig, at børn med forskellige diagnoser (f.eks. ADHD og asberger) kan have meget gavn af det og hjælpe dem på vej.

Skoleskak er en del af Peterskolen specialundervisningspulje - men er et tilbud til alle børn i 1.-6. kl. Derfor vil vi meget opfordre til, at jeres børn prøver at gå til skoleskak. Skakgruppen er delt i to grupper. 1.-3. torsdag, og de ældre kan gå til skak fredag.

I behøver ikke melde jeres barn til i første omgang. De møder bare op - og så bliver taget godt imod.

Børnene skal selv tjekke sig ind i ”skak” hos SFOen, hvor de ellers går. Så kan personalet der se hvilke børn de har ansvar for på det tidspunkt.

Spørgsmål angående Skoleskak kan sendes til Peters Skolemail:
    pl@peterskolen.dk - eller SMS 21 26 37 15

Venlig hilsen Helene og Peter